Замъкът, в който е заснет сериалът Имението Даунтън, носител на награди

...
Замъкът, в който е заснет сериалът Имението Даунтън, носител на награди
Коментари Харесай

Брекзит удари и замъка от Имението Даунтън

Замъкът, в който е сниман сериалът " Имението Даунтън ", притежател на награди " Еми " и " Златен глобус ", стопира организирането на сватби поради Брекзит. 

Сега бизнесът страда поради дефицита на служащи от Европейския съюз. Собственичката Фиона Карнарвън e принудена да се откаже от най-значимото си перо - организирането на огромни сватбени тържества. Вече не можем да предлагаме тържества от огромен порядък поради Брекзит, споделя тя. Обичайно е било да се провеждат към 25 сватби с по над 100 души посетители на сезон. Сватби с към 20 посетители към момента са вероятни.

Предизвикателствата пред този бизнес са илюстрация на протичащото се на английския трудов пазар три години след напускането на Европейски Съюз.

" Много студенти от Европейски Съюз работеха по сватбите, само че към този момент ги няма ", споделя Карнарвън. " Агенциите се пробват да намерят хора, които просто не са тук. "

Броят на студентите от Европейски Съюз в английски университети е понижен с 50 % през 2021 година, а заявките за банкет - с 40 %. Причината е несигурността по отношение на Брекзит. Облекченията за визи  не включват хотелиерството и ресторантьорството. 

Сега десетки столове и няколко маси стоят неизползвани в парка на имението, планиран от ландшафтния проектант Кейпъбилити Браун през 18-и век. Ще останат неизползвани, тъй като ще затворим заради липса на личен състав, споделя Карнарвън. Сватбите съставляват 40 % от бизнеса на имението.

Собственичката е оптимист във връзка с джина с марката на имението - една бутилка се продава на цена от 35 английски лири. " Надявам се това да ни поддържа в бъдеще. "  

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Downton Abbey (@downtonabbey_official)

Замъкът „ Хайклиър “, прочут на всички като имението „ Даунтън “, се намира в Южна Англия. Там се развива действието в драмата, която споделя историята на семейство Кроули и тяхната прислуга на фона на значими исторически събития в интервала 1912 – 1925 година, като потъването на Титаник, Голямата меланхолия и Първата международна война.  

През 2019 притежателите взеха решението да го трансфорат в хотел и всеки можеше да си резервира стая. Преживяването беше надалеч по-ценно – то включваше обиколка със притежателите –  осмият граф и лейди Карнарвън – както и коктейл в салона, а по-късно вечеря дружно в трапезарията. А след това в библиотеката се сервира кафе.

Средствата от резервациите бяха дарени на две благотворителни организации.
 Можете да наемете стая в имението „ Даунтън “!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР